Ofertele NCTOUR pentru sejururile in Albena - Bulgaria

DESPRE ALBENA

Albena se afla situata in partea nordica a litoralului bulgar, pe teritoriul rezervatiei naturale Baltata. Distanta intre Albena si Bucuresti este de circa 360 km, deci este cam la aceeasi distanta cu orasul Piatra Neamt, sau cu Drobeta Turnu-Severin.  Albena este mai apropiata de Bucuresti decat de Sofia – capitala Bulgariei.De la Vama Veche la Albena sunt 70 km.

Albena, una din cele mai cunoscute statiuni din Bulgaria, este considerata a fi una din cele mai moderne si pline de verdeata. Insusi numele statiunii este dat dupa numele fetei – Albena –simbolul frumusetii si a puritatii in literatura bulgara. Albena este o statiune care se adreseaza familistilor . Posibilitati de cazare pe toate gusturile: de la hoteluri de 4*, la bungalow-uri si la casute de vara.  Albena prezinta toate atuurile unui concediu perfect pentru toate categoriile de turisti, o lume a serviciilor de inalta calitate avand o gama foarte larga de oferte si posibilitati de recreere. Nisip fin, mare curata ca de cristal si actiune pe placul fiecaruia: fie un sejur linistit si relaxant, fie un sejur plin de activitati sportive si de divertisment – asta veti gasi in Albena. Club de yacht de elita, scoala de calarie, diving, parapanta, schi-jet, surfing, windsurfing, tir cu arcul, minigolf, bowling, biliard, tenis, fotbal, baschet, volei etc.

In statiune se afla cea mai importanta baza de tratament de pe litoralul Marii Negre, care ofera peste 120 tipuri de proceduri cu implicarea diversilor factori de tratament balnear.

Varietate mare de restaurante, cafenele, pub-uri, baruri, discoteci, taverne, cafe-baruri, amplasate in mijlocul parcului surpind privirea printr-o multitudine de culori. Puteti vizita multiple cluburi de noapte precum “Gorsky Tzar” si “Dobrudja”, teatru de variete. Restaurantele ofera in principal preparate pe baza de peste.

Merita mentionate si numeroasele piscine, bazine si locuri de joaca pentru copii, acvaparcuri, discoteci pentru copii. In statiune exista si Sali de Conferinte dotate cu aparatura moderna petntru desfasurarea intilnirilor de afaceri sau festivitatilor, inclusiv posibilitati de traducere sincrona.

Se pot vizita Galeria de Icoane, Muzeul de Istorie, orasul vechi din Balcik (sec V i.C.). Deoarece anual statiunea e plina de nemti si francezi, standardul serviciilor este foarte ridicat. De asemenea exista posibilitati de calatorie pe raul Batova, de vizitare a padurii Balta – rezervatie naturala, una din putinele rezervatii in care se gaseste padurea de liane, bogata in flora si fauna. Statiunea Albena are chiar si statie meteo proprie pentru a asigura confortul planificarii vacantei.

Albena ofera diverse activitati culturale: International Children’s Fest, Golden Antenna Festival of Musical and Entertainment TV Programs, Pop-Rock festival, Coast of Hope Festival. Se organizeaza multe concerte, concerte simfonice, concursuri pentru copii (desen pe asfalt), galerii de arta, teatru de papusi. Se pot oferi excursii de o zi pana la Varna, Sofia sau Istambul, excursii pe litoralul bulgar.

In anii 2014 si 2015 s-au dat in folosinta noi terenuri de joaca pentru copii, situate langa hotelurile Nona, Kaliopa, Gergana, Vita Park, Ralitsa Superior, Oasis si Kompas.

      S-au construit noi alei din lemn pentru carucioare de copii si/sau persoane cu dizabilitati.
In sezonul de vara se va ofera acces gratuit la cateva terenuri de volei pe plaja, de fotbal si de tenis de camp. S-au inaugurat 3 noi terenuri de tenis de camp.
Serile tematice si petrecerile in gradinile de vara vor fi principalele atractii pentru sezon. Se vor oferi preparate din bucataria bulgara, franceza, italiana, greaca si mexicana intr-un decor select. Se vor oferi meniuri noi cu preparate sanatoase, cu o gama variata de peste proaspat, fructe de mare, legume si fructe.

STATIUNE ECO-FRIENDLY. Managementul statiunii Albena a implimentat un proiect de utilizare a Panourilor Solare pentru a oferi energie pentru incalzirea apei. Situarea statiunii, dar si arhitectura hotelurilor existente ofera o oportunitate excelenta pentru instalarea Panourilor Solare, acestea fiind instalate pe hotelurile deja existente (acoperis), dar si pe ultimele constructii din statiune. Odata cu introducerea panorilor solare, se doreste introducerea si utilizarea panourilor photovoltaice (se doreste instalarea lor in 2018). O alta metoda de producere a energiei electrice va fi tranformarea deseurilor in electrivitate (se vor procesa resturile de la restaurante), iar energia electrica produsa astfel va fi utilizata la sisteme de incalzire.Toate eforturile sunt concentrate pentru a asigura o ambianta „eco-friendly” si atmosfera placuta vizitatorilor sai.

Incepand cu 2017 oaspetii statiunii au avut posibilitatea sa utilizeze autobuse electrice noi, asigurand transportul de la zona de „sus” a statiunii catre plaja.

Scara Rulanta de acces catre centrul statiunii Albena  : In 4 iulie 2017 a fost data in folosinta un mijloc de transport inedit , direct de la zona de „sus” a statiunii catre zona de „jos”/ o scara rulanta intre zona hotelurile Magnolia catre centrul statiunii la Hotel Oasis  .

Programul pentru 2017 al scarii rulante a fost  :

  • 07.30-11.30 sensul de mers dinspre park spre centru ( plaja) Hotl Oasis
  • 11.30 -2300 sensul de mers dinspre centru ( plaja ) spre zona de parc mai inalta ( H Magnolia )

In sezonul de vara 2018 se va da in folosinta o a doua scara rulanta care va permite functionarea concomitenta, pe ambele sensuri , toata ziua.

Scopul final este crearea unei statiuni Eco-Fiendly si pastrarea nealterata a naturii si parcului natural in care se afla statiunea. Statiunea Albena a fost recunoscuta oficial in 2016 ca avand cea mai mare influenta asupra sectorului turistic din Bulgaria.

 

Pe 1 Iunie in fiecare sezon isi deschide portile cel mai mare Aqua Park din Albena – AQUAMANIA – cu o suprafata de 40.000 mp in apropiere de Variete Cassino si Hotel Ralitsa. AQUAMANIA dispune de echipamente unice, de inalta calitate, cu tobogane de apa pentru toate varstele, care garanteaza vizitatorilor momente de neuitat. Turistii din anumte hoteluri beneficiaza de acces gratuit la Aquapark. Detalii la fiecare oferta a fiecarui hotel.

Pentru SEZONUL 2018 Aquamania isi va mari suprafata si va primi noi tobogane si jocuri acvatice. De asemenea, hotelul .COM, prin sistemul All Inclusive Plus, va face parte din familia hotelurilor AQUAMANIA alaturi de Primasol Ralitsa Superior, Primasol Ralitsa Aqua Club, Vilele Primasol Ralitsa Aqua Club, Vita Park, Vilele Vita Park.

ACCES LA INTERNET IN CAMERELE DE HOTEL 

Din 2014 încoace, toti oaspetii cazati în statiune beneficiaza de Wi-Fi  gratuit . Reteaua de Internet fara fir acopera toate în aer liber si în zonele publice (holuri, terase, zone de piscina, strazi principale, plaja), toate camerele din Flamingo Grand, Flamingo, Kaliakra, Primasol Ralitsa Aqua Club, Slavuna, Mura, Sandy Beach si Amelia Superior si mai mult de 90% din camerele din Laguna Beach, Laguna Mare si hoteluri in Laguna Garden.

Pentru sezonul 2018, reteaua Wi-Fi va acoperi, de asemenea, camerele din Gergana, Boryana, Dobrotitsa, Kaliopa, Vita Park, Panorama, Vile Magnolia, Arabella Beach, Oasis si hoteluri in Primasol Ralitsa Superior.

ALBENA TENIS CENTER

Incepand cu 1 iunie 2017, în statiunea Albena s-au inaugurat 7 noi terenuri de tenis ajungând astfel in 2018  la un total de 19 suprafete de joc in cele 8 centre  :

  • Centrul de tenis Flamingo Grand
  • Centrul de tenis Kaliopa
  • Centrul de tenis Ralitsa
  • Centru de tenis Sandy Beach
  • Centrul de tenis Orchideya
  • Centrul de tenis Dobrotitsa
  • Centrul de tenis Malibu
  • Centrul de tenis Albena

Toate terenurile de tenis respecta cerintele Federatiei Internationale de Tenis pentru organizarea de turnee internationale de tenis si din cauza conditiilor climatice favorabile si o buna întretinere a instalatiilor, perioada de functionare a terenurilor de tenis în aer liber dureaza pâna la sfârsitul lunii octombrie.

Datorita succesului pe care l-a avut prima biblioteca gratuita pe plaja, sunt acum functionale inca 10 noi BEACH LIBRARY;

Incepand cu anul 2013, Albena a oferit turistilor sai posibilitatea de a lua lectii de yoga si golf. Lectii de golf se vor lua la Complexul Lighthouse Golf Resort cu ajutorul instructorilor profesionisti, la cerere si contracost . Cursurile de yoga sunt detinute de instructori calificati in fiecare sezon.

 

EVENIMENTE: Concertele in aer liber vor continua in lunile de vara. Filmele preferate vor rula sub stele intr-o atmosfera romantica de cinema. Oaspetii vor putea „fura” cateva sfaturi culinare de la bucatarii care vor tine lectiile de sushi si macaroons frantuzesti. Vor fi organizate seri tematice cu degustari de vinuri din podgoriile Albenei unde oaspetii pot afla lucruri interesante despre tehnologia si filosofia vinificatiei.

LUX: Oaspetii VIP ai hotelurilor Flamingo Grand, Kaliakra si Gergana vor fi rasfatati cu perne pufoase si comfortabile, o selectie de cosmetice de baie, camere aromatice sau mic dejun de bun venit cu un smoothie shot „eye-opener”.

DIN BUCATARIE, CU DRAGOSTE: Bucatarii sefi din hotelurile Flamingo Grand, Kaliakra, Gergana, PrimaSol Ralitsa Aqua Club, Sandy Beach, Malibu, Laguna Beach, Arabella Beach, Laguna Garden si Laguna Mare vor continua sa isi prezinte interpretarile culinare in cadrul serilor tematice. „High Tea”, numit astfel dupa ceaiul traditional englezesc, va fi servit in mai multe locatii. Oaspetii cafenelei Panorama de la etajul 15 al hotelului Dobrudja vor fi calauziti prin Europa de Chef Todorov prin intermediul unor deserturi speciale. De asemenea, va fi introdusa o noua creatie culinara – un desert dietetic pentru cei cu diabet zaharat. Din 2015 turistii vor putea vizita restaurantele a-la-carte iar nota de plata va putea fi trecuta pe camera si platita la check-out prin simpla prezentare a buletinului/pasaportului sau a cheiei de la camera.

SERVICII CU STIL: Conceptul ALL INCLUSIVE PLUS pentru hotelurile: Kaliakra, PrimaSol Ralitsa Superior, PrimaSol Ralitsa Aqua Club, .Com si Vita Park. Bauturile de import, micul dejun si cina tarzie vor fi inlocuite de o varietate de seri tematice, programul Dine Around, Seara Chef-ilor, Cocktailuri, bufet pentru copii cu mancare proaspata si sanatoasa, produse Bio – productie proprie Albena, specilitati la gratar, seri de bauturi alese. Noul concept ALL INCLUSIVE PLUS se va concentra, de asemenea, pe o varitate de activitati sportive precum „mersul nordic”, golf pe plaja, aqua splash, dans, aerobic etc. De asemenea se va acorda o deosebita atentie meniurilor pentru copii care vor fi bazate pe produse alimentare eco.

 

O MINTE SANATOASA INTR-UN CORP SANATOS: Iubitorii de sport vor putea practica in continuare golf pe Golf Beach sau isi pot imbunatati tehnicile de tenis de masa in piscina. In 2015 a fost introdus pentru oaspeti un sport nou si foarte atractiv – hochei pe plaja.

PISCINA OLIMPICA EXTERIOARA (50m x 25m) inaugurata in 2018   – va deservi grupurile de sportivi inotatori precum si turistii ce doresc sa-si doboare propriile recorduri la inot.

Modernizarea Centrului Ecvestru al Albenei ofera noi oportunitati de initiere in acest sport aristocratic alaturi de instructori licentiati, precum si noi variante de trasee romantice de calarie la apus de soare.

Galerie foto Albena, Bulgaria

 

Plaje – Albena

In Albena plaja seamana cu cea din Mamaia avand lungimea plajei de circa 6 -7 km  si latimea de pana la 150 m. Albena se deosebeste insa de Mamaia prin structura acesteia: in Mamaia asezarea hotelurilor este liniara, in Albena seamana cu un ciorchine de struguri. Plaja din Albena este una din cele mai bune plaje din Bulgaria fiid foarte bine intretinuta de catre managementul statiunii. Este o plaja distinsa cu Blue Flag.