CIPRUL DE NORD

Data plecarii

08 Sep

Durata sejur

8 zile, 7 nopti

Vizualizari

584

 

 

Ciprul de Nord ~ descopera bogăţia istorică si culturala , precum si peisajele sale inconfundabile !

Cipru de Nord este un teritoriu mic, de numai 3.355 km2, dar care te surprinde la tot pasul. Cu o istorie de mii de ani, plaje incredibil de frumoase, peisaje cu munte si mare imbinate armonios in acelasi loc, oameni primitori, mancaruri delicioase, hoteluri luxoase cu cazinouri, linistea si lipsa aglomeratiei, Cipru de Nord cucereste orice calator dornic de intoarcere in timp, cunoastere, cultura, relaxare sau distractie.Datorita asezarii sale geografice si strategice, intre Orient si Occident, Cipru a fost inca din Antichitate un teritoriu invadat de mai multe civilizatii, fiind pe rand sub dominatie elena, romana, bizantina, venetiana, otomana, britanica. Fiind invadat de multe popoare, aici gasim o multitudine de influente culturale care au lasat de-a lungul timpului un bogat patrimoniu istoric si arhitectural, cu vestigii istorice vechi de mii de ani. In anul 1974, trupele armatei tucesti au invadat partea de nord a insulei si de atunci Cipru a fost impartit in doua, partea de nord fiind denumita Republica Turca a Ciprului de Nord (locuita de cipriotii-turci), iar partea de sud denumita Republica Cipru (locuita de cipriotii-greci).

Nicosia (Lefkosa) este singura capitala din lume despartita de o granita (linia verde). In Lefkosa timpul parca a stat in loc, prea putine constructii fiind ridicate in ultimii zeci de ani. Principala atractie a capitalei este zona veche a orasului cu cladiri coloniale, biserici transformate in moschei si vechi caravanseraiuri ce va fac sa pierdeti notiunea timpului. De asemenea, exista posibilitatea de a trece granita in partea de sud a orasului (partea greceasca). Trecerea se face usor, pe baza pasaportului sau a cartii de identitate.

Kyrenia (Girne), cea mai animata statiune, este strabatuta de muntii Pentadaktylos, aici muntele si marea imbinandu-se intr-un cadru natural perfect. Pentru a intelege mai bine istoria acestui loc, trebuie sa vizitati castelul din port, ce dateaza din perioada bizantina, purtand insemnele invaziei venetiene, ale Imperiului Otoman si ale perioadei de dominatie britanica. De pe turnurile circulare ale fortificatiei, puteti admira golful. Punctul forte din Kyrenia este pitorescul port, dominat de cladiri construite de venetieni, acum transformate in baruri si restaurante, practic unul langa altul.

Famagusta (Gazimagusa) este un adevarat muzeu in aer liber. Famagusta este faimoasa pentru vestigiile istorice de mii de ani. Centrul orasului este un amalgam de vestigii gotice sau biserici crestine transformate ulterior in moschei: Turnul lui Othello, Catedrala Sfantul Nicolae (transformata in moscheea Lala Mustafa Pasa), Biserica Sf. Petru si Pavel, Palatul Venetian, Poarta Orasului, Manastirea Barnabas, orasul antic Salamis (cu adevarate minuni de arhitectura si inginerie romana: agora, statui, amfiteatre, coloane, morminte, bai). De asemenea, aceasta zona este renumita pentru plajele cu nisip fin, acestea fiind unele dintre cele mai frumoase de pe insula.

HOTEL 3* ,  in zona KYRENIA

Plecare
Loc in camera dubla
Primul copil 2-11,99 ani in dubla cu  2 adulti
Supliment Single
08.09.2019 470 Euro 385 Euro 120 Euro

Capacitate maxima camera: 3 adulti sau 2 adulti si un copil.

PRETUL INCLUDE :

 •  transport cu avionul Bucuresti – Larnaca si retur, 7 nopti cazare la hotel Sempati 3* sau similar;
 • demipensiune (mic dejun si cina meniu);
 • transfer aeroport – hotel – aeroport;
 • insotitor roman de grup.
 • taxele de aeroport: 110 EURO/persoana (pot suferi modificari).
PRETUL NU INCLUDE :

 • intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
 • bacsisuri in cazul in care se solicita,
 • asigurarea medicala;
 • asigurarea storno (recomandata), alte servicii decat cele mentionate ca fiind incluse,
 • transfer aeroport Otopeni/Iasi/Chinau – 35 euro/persoana.
GRUP MINIM: 30 persoane platitoare : 30 persoane platitoare. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza, sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare).
CONDITII FINACIARE- TERMENE DE PLATA:

 • Minim 50 euro la inscriere;
 • 50% din pretul pachetului turistic pana la 01.03.2019;
 • Plata finala pana la 09.07.2019.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

Nu ezitati sa incheiati asigurarea STORNO (o data cu avansul) prin care societatea de asigurari  restituie banii in cazul  neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare) : imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc.

 

OBSERVATII SI CONDITII DE PARTICIPARE:

-Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Copiii au nevoie de pasaport individual.

– Oferta si conditiile mentionate in oferta sunt valabile pentru un grup de minim 30 persoane pentru fiecare plecare. Pentru un numar mai mic de 30 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

-Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare.

-Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana.

-Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de autoritatile de resort din Cipru de Nord, iar facilitatile camerelor sunt conforme cu normele locale.

-Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului.

-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau un depozit pentru eventuale cheltuieli pe durata sejurului (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

-Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera (detalii pe www.politiadefrontiera.ro).

-Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

-Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

-Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia tour-operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de 30 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.

-Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

EXCURSII OPTIONALE:

Nicosia: 45 EURO / persoana

Nicosia (Lefkosa in limba turca) este capitala Ciprului de Nord. In centrul vechi al orasului vom admira monumente istorice precum: Moscheea Selimiye (Catedrala Sfanta Sofia), Buyuk Han (caravanserai), Coloana venetiana si Poarta Kyrenia. De asemenea, se face o oprire la „linia verde”, granita cu partea greceasca, cu posibilitatea de trecere in partea sudica a orasului. Timp liber la dispozitie pentru plimbari sau pentru a savura o cafea turceasca la una din terasele amenajate pe stradutele din centrul vechi. Masa de pranz (bauturile nu sunt incluse) este inclusa in pret si va fi luata in interiorul caravansaraiului, intrand pentru scurt timp in atmosfera vremurilor trecute.

Servicii incluse: transport, masa de pranz (bauturile nu sunt incluse), ghid local, insotitor de grup in limba romana.

Famagusta: 45 EURO / persoana

Vom incepe excursia cu vizitarea Manastirii Barnabas si Muzeul Arheologic, dupa care programul continua cu orasul antic Salamis, unde Sfantul Barnabas s-a nascut. Aici vom putea vedea teatrul, gimnaziul, baile, agora si alte ruine ale orasului antic. Ne vom continua drumul catre Famagusta, un adevarat muzeu in aer liber, unde vom admira Turnul lui Othello, Moscheea Lala Mustafa Pasha (Catedrala Sfantul Nicolae) si Castelul venetian. Timp liber la dispozitie pentru plimbari sau pentru a savura o cafea turceasca la una din terasele amenajate pe stradutele din centrul orasului. Masa de pranz este inclusa in pret (bauturile nu sunt incluse).

Servicii incluse: transport, masa de pranz (bauturile nu sunt incluse), ghid local, insotitor de grup in limba romana.

Peninsula Karpaz si cele mai vestite plaje din Cipru de Nord: 50 EURO / persoana

Ne vom intrepta catre partea de est a insulei, cu o scurta oprire la Biserica Sipahi (inchisa duminica). Ne continuam drumul catre Manastirea Apostolului Andrei unde vom vizita biserica si vom admira o spectaculoasa vedere asupra Marii Mediterane. In aceasta regiune exista posibilitatea de a vedea si magarii salbatici. Ne vom indrepta catre “plaja de aur” care este locul preferat al testoaselor marine pentru depunerea oualor. Timp liber la dispozitie pentru plaja sau pentru a inota in apele cristaline ale marii. Masa de pranz este inclusa in pret (bauturile nu sunt incluse).

Servicii incluse: transport, masa de pranz (bauturile nu sunt incluse), ghid local, insotitor de grup in limba romana.

 

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
CIPRUL DE NORD 470 0 0 08 Sep 8 zile, 7 nopti

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

Marius

Consultant

Phone

+40742977746

Email

office@nctour.ro