Ofertele NCTOUR pentru sejururile in Nisipurile de aur - Bulgaria

DESPRE NISIPURILE DE AUR

Nisipurile de Aur – perla litoralului Bulgar – cea mai populara statiune de pe litoralul bulgaresc, isi are pe drept cuvant denumirea provenita de la finetea si frumusetea nisipului plajelor sale. Aflata la doar 15 km de Albena si circa 18 km de Varna, statiunea se desfasoara pe teritoriul parcului national “Nisipurile de Aur”, ingrijit cu multa atentie de ecologisti.

Denumirea „Nisipurile de Aur” din limba romana este traducerea din limba bulgara a „Zlatni Piasaci” (Златни пясъци), statiune care in engleza este denumita „Golden Sands”.

Nisipurile de Aur, statiune situata in mijlocul unei vegetatii luxuriante, impresurata de flori, stejari seculari si terase umbroase, ofera conditii perfecte pentru toate gusturile: cei care iubesc soarele si plaja si cei care se bucura de aerosoli, plimbari relaxante si tratament. Lipsesc flora si fauna daunatoare oamenilor, inclusiv meduzele. Este curios ca in parcul statiunii (aflat la altitudinea de doar 277 m) puteti vedea cerbi, mistreti, iepuri, veverite rosii, vulturi si fazani.

Statiunea este perfecta pentru toate gusturile: fie ca e vorba de o escapada romantica cu persoana iubita, fie ca e vorba de calatoria cu colegii si prietenii, sau concediu cu familia. Multi considera Nisipurile de Aur statiunea cea mai preocupata de moda, fashion si lux. Restaurante pentru cele mai fine gusturi si self-service-uri, cofetarii si cafe-baruri, pub-uri si fast-food-uri, gasesti un loc perfect pentru toata lumea. Veti gasi si restaurante cu specific pescaresc si national bulgar, cu reprezentatii si spectacole folclorice, melodii populare si costume in culorii vii.

Sali de conferinte ultramoderne, tratamente balneologice, sali de sport, o multitudine de posibilitati de practicare a sporturilor nautice (diving, surfing, banana etc.). Cinematograful in aer liber este o alta atractie a statiunii, parcul acvatic Aquarama, cazinoul Racul Rosu “Krasnyi Rak”, club de noapte Satra de Tigani “Tziganskyi Tabor”, teatru de vara, posibilitati de echitatie si inchirieri de biciclete, circa 10 corturi de tenis, mini golf, bowling, posibilitati de inchiriere a barcilor rapide si a yacht-urilor (exista club cu peste 100 de yachturi) etc.

Statiunea Nisipurile de Aur (Golden Sands) este deschisa din luna mai pana in octombrie. Temperatura medie a verii este de circa 27 C, iar a apei de circa 24 C. Se ofera tratament al artritelor, nevrozelor, faringitelor cronice si bronsitelor, pe baza namolurilor, razelor ultraviolete, climatului marin si salinitatii apei.

Pentru recreerea copiilor exista parc acvatic, locuri de joaca special amenajate, unele cu sah gigant; parintii pot lasa copiii pentru cateva ore in gradinite special amenajate in acest scop, bazine pentru copii.

Merita vazut turnul cu ceas Sf. Ioan Botezatorul (Cyasovnya Yoana Krestitelya), Manastirea Aladja pe doua nivele (sec XIV), acoperita de picturi murale. Se pot face drumetii catre izvoare minerale, sau puteti participa la concursuri de frumusete, festivaluri, competitii sportive sau spectacole.

La Nisipurile de Aur in sezonul 2014 a fost inaugurată  prima pistă de karting pe gheață din Balcani astfel incat stațiunea de pe malul bulgăresc al Mării Negre oferă posibilitatea petrecerii unei vacanțe pline de emoții prin practicarea atât a sporturilor de vară cât și a celor de iarnă.

Condițiile pentru o vacanță activă la Zlatni Piasaci – Nisipurile de aur- sunt o provocare atât pentru tineri cât și pentru familiile cu copii.Aici există o mare diversitate de atracții pentru cei mici – parc acvatic, tobogane pentru copii, centre de sport , călărie cu ponei iar personalul din stațiune are grijă de siguranța și buna dispoziție a copiilor.Nisipurile de Aur este o stațiune care pune la dispoziția oaspeților numeroase posibilități pentru practicarea sporturilor – centre de scufundări acvatice, terenuri de tenis, de volei, terenuri pentru trageri cu arcul, sală de bawling / schi nautic, baloane, surf, geturi și parașute pe apă.

Stațiunea face o surpriză oaspeților săi cu o ofertă nemaipomenită și anume  combinarea sporturilor de vară cu cele de iarnă prin inaugurarea primei piste de karting pe gheață din Balcani.Această pistă funcționează zilnic între orele 10  și  24, indiferent de condițiile atmosferice.,,Ice Karting,, este a șaptea pistă din lume cu un strat artificial care are aceeași calitate ca și stratul de gheață și garantează trăiri și emoții de înaltă clasă amatorilor de karting și  de sporturi de iarnă.Sistemul ei de cronometrare este identic cu  sistemele de la pistele de motociclism și cele de la Formula 1. Construcția este amplasată pe o suprafață  totală de 2000 de metri pătrați, traseul pistei are o lungime de 200 de metri, o lățime de 6 metri și există o zonă special amenajată pentru public. Securitatea piloților este asigurată de patru centuri de siguranță cu un înalt grad de protecție. Persoana tehnică care conduce rundele are control deplin asupra fiecărui pilot și acest lucru se asigură printr-o legătură continuă de la distanță.Pista permite și accesul copiilor care au o înălțime de peste 1.20 m și pot conduce singuri mașinile de karting.

Plaja din Nisipurile de Aur a fost premiata inca din 1996 cu “blue flag” pentru curatenie si servicii de calitate. In comparatie cu statiunea Mamaia din Romania (care are circa 60 hoteluri si plaja de peste 8 km), aceasta statiune oarecum limiteaza accesul la mare. Dar nu trebuie sa va faceti griji! In afara serviciilor de cea mai inalta calitate aproape toate hotelurile dispun de piscine (bine intretinute !!!). Calitatea serviciilor si dotarilor hoteliere este ireprosabila. Lungimea plajei fiind de circa 3,5 km lungime si pana la 100 m latime.

 

Galerie foto Nisipurile de Aur, Bulgaria