CHISINAU – CRAMELE CRICOVA – ORHEIUL VECHI –MAN. CAPRIANA – MAN CURCHI
Legata de Romania atat istoric, cat si cultural, Basarabia te va uimi cu frumusetea ireala a manastirilor sculptate in stanci calcaroase, orasele subterane ticsite cu vin delicios, caldura satenilor care iti ureaza bun venit in casele lor si vitalitatea Chisinaului!
- ZIUA 1
Deplasare pe traseul Botosani- Suceava – Piatra Neamt – Bacau – Chisinau. Tur la Manastirea Capriana –situată în apropierea orasului Străşeni, reprezintă un complex arhitectural care include: Biserica Adormirii Maicii Domnului (1545), Biserica Sfântului Nicolae (1840) şi Biserica Sfântului Gheorghe (1903)…
Căpriana este un monument viu al credinţei, pereţii ei păstrează vechile legende ale mănăstiriişi o epocă întreagă de dezvoltare a Moldovei. Continuam drumul spre Chisinau. Tur panoramic Chisinau. Capitala Republicii Moldova, Chişinău, este un oraş modern situate pe 7 coline, prima menţiune fiind în 1436. Oraşul e împânzit de clădiri în stil neoclassic şi neoroman, precum ar fi Primăria oraşului (1902), Muzeul de arte, Muzeul de Istorie Naturală şi Etnografie, Muzeul de Arheologie şi Istorie, Turnul de apă, Mănăstirea Ciuflea, BisericaMazarachi (1752-1757, cea mai veche clădire din Chişinău), biserica „Sfpinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.
Cazare la hotel de 3 stele. Timp liber.
- ZIUA 2 ( Mic dejun )
Mic dejun la hotel. Tur la cramele Cricova: Cele mai mari beciuri din lume, fără îndoială, se găsesc în Moldova, la doar câţiva kilometri spre nord de Chişinău, în localitatea Cricova. Aici se găseşte în subteran un adevărat oraş al vinificatorilor, cu străzi, săli de degustare, depozite etc. Lungimea totală a galeriilor de la Cricova depăşeşte 60 km în subteran în roci calcaroase.
Tur la Orheiul Vechi: excursia la Manastirea Butuceni si Muzeul de Arheologie. În cavernele de piatră se atestă prezenţa primelor aşezăminte umane vechi de peste câteva sute de mii de ani.
Aici, turistii mai pot vizita Muzeul „Curtea taraneasca” (sec.XIX), rezervatia peisagistica „Trebujeni” ş.a.
Optional: cina la pensiunea turistica Program folcloric. Vizita la manastirea Curchi. Ne intoarcem la hotel, timp liber.
- ZIUA 3 ( Mic dejun )
Mic dejun la hotel, cu doritorii vom merge la magazinul Bucuria. Bomboanele Bucuria, o adevărată „carte de vizită“ a Republicii Moldova. Astăzi aceasta este cea mai mare întreprindere producătoare de produse de cofetărie din republică. De mai mult de şase decenii compania SA „Bucuria” aduce bucurie copiilor şi maturilor, corespunzând întrutotul sloganului – „Cu noi viaţa e mai dulce…”.
Plecarea catre Romania.
Plecare
|
LOC IN CAMERA DUBLA |
29.07.2024 |
135 EURO
|
TARIFUL INCLUDE :
|
TARIFUL NU INCLUDE :
|
Supliment combustibil 40 euro/persoana, se aplica doar in cazul in care sunt cresteri ale pretului combustibilului mai mari de 40%! *Grup minim 40 persoane. *Pentru grup 35-40 persoane – supliment 10 euro/persoana. |
Nu ezitati sa incheiati asigurarea STORNO (o data cu avansul) prin care societatea de asigurari restituie banii in cazul neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare) : imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc.
Note:
- Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica ordinea sau conţinutul programului în cazul în care acest lucru este absolute necesar.
- Excursiile opţionale trebuie confirmate de către turişti la momentul înscrierii.
- Pentru explicaţiile de la obiectivele turistice, grupul va putea apela contra cost la serviciile ghizilor locali.
- Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a va informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).
- Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca. 15- 30 min. înainte de ora comunicată.
- In cazul in care nu se intruneste grupul minim de 20 de persoane, transportul se efectueaza cu microbuz de ultima generatie, cu urmatoarele dotari: climatronic, sistem de incalzire independent, scaune rabatabile, telefon, radio
- Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 35 de plătitori. Pentru un grup mai mic de 35 de platitori –supliment 10 euro/pers. In cazul in care grupul va avea 20 pers transportul se va face cu microbus de ultima generatie.
DOCUMENTE DE CALATORIE :
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia) Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate. Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI :
- Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
- Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AVIONUL :
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.