ISRAEL-IORDANIA

Data plecarii

25 Oct

Durata sejur

7 zile, 6 nopti

Vizualizari

717

Descopera Orientul apropiat !

 • ZIUA 1 .  BUCURESTI – TEL AVIV – TIBERIAS

Prezentare în Aeroportul București OTOPENI .Decolare la ora din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion. După formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă urcând coasta Mării Mediterane. Vizităm orașul Haifa și frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias.

 • ZIUA 2 TIBERIAS – MUNTELE TABOR – NAZARETH – CANA GALELEII – AMMAN

Mic dejun. vom merge catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Dupa aceea ne deplasam catre Nazareth, cel mai populat oras arab din Israel; este descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de frații Moroșanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolică Buna Vestire in incinta careia se afla si grota in care Fecioara Maria a fost instiinta de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Plecam catre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Plimbare pe Marea Galileii cu o barca asemenea celei de pe timpul Mintuitorului. Dupa amiaza ne deplasare la Ben She”an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania. Ne îndreptam spre Amman, capitala Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cazare şi cină în hotel în Amman.

 • ZIUA 3  AMMAN – PETRA – AMMAN

Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit și orașul roșu. O minune a lumii, Petra este fără îndoiala cea mai valoroasă comoară a Iordanului și cea mai importantă atracție turistică: un oraș vast și unic ce a fost sculptat în munții Sahara de către nabataeans acum peste două mii de ani și uitat până la redescoperirea sa de către elvețianul Juhann Ludwig Burkhardt în anul 1812. Principala intrare se face printr-un culoar îngust lung de un km (Siq) și flancat pe ambele părți de stânci înalte de 80 metri iar culorile formațiunilor de piatră sunt absolut uimitoare. La capatul aleii vei ajunge la Al-Khazneh: o fatada masiva sculptata din piatra roz pura ce diminueaza orice alta atractie in jurul sau. Aici vei descoperi totodata Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. (incaltaminte comoda ptr mers pe jos aprox. 4 km). Părasim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman și facem un tur panoramic al orașului. Cazare şi cină la hotel în Amman.

 • ZIUA 4 AMMAN – MADABA – IERIHON – BETHLEEM

Mic dejun. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului. Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a vazut pamantul fagaduintei si de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Văii Iordanului si a Mării Moarte. Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orasului Ierihon-cel mai vechi oras din lume, apoi ne îndreptam spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos; în apropiere este Mănăstirea Sf. Gherasim pe care o vom vizita și noi. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea ne vom deplasa către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” . Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 • ZIUA 5  IERUSALIM –  MUNTELE MASLINILOR –  VIA DOLOROSA

După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea si locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf.  Ioan Botezatorul, Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidita in forma de „lacrima”, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfinta dar a deplins si soarta pe care o va avea Ierusalimul, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom cobota cele 48 de trepte pina la Mormintul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 • ZIUA 6 Sf. SAVA – BETHLEEM – BISERICA NASTERII DOMNULUI – EIN KAREM

Mic dejun. Dupa micul dejun ne vom deplasare în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Mănăstirea Sf. Sava , manastirea care dateaza din Sec V si care adaposteste moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor). Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”); de aici la proximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde potrivit traditiei era adapostita Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a născut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 • ZIUA 7 ,   HOZEVA – MUNTELE SION – TEL AVIV – BUCURESTI

Mic dejun. Deplasare către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe, locul unde a trăit ultima parte a vieții sale Sf. Ioan Iacob Românul și unde sunt unde sunt sfintele sale moaştele. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii. Transfer la aeroport pentru zborul spre țară. Prezentare în Aeroportul Ben Gurion pentru zbor Tel Aviv-București cu compania El Al. Decolare la ora din Tel Aviv cu destinația București, sosire pe aeroportul Otopeni .

PLECARE

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

25 octombrie 2019

790 €

145 €

TARIFUL INCLUDE: TARIFUL NU INCLUDE :
 • transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti si taxele de aeroport,
 • transport autocar modern, climatizat pe toata durata traseului,
 • cazare 6  nopti cu demipensiune ( 2 mese pe zi ) in hoteluri de 3*  ( 3 nopti in Betlehem  ,1 noapte in Tiberia si 2 nopti in Amman ),
 • vizitele cuprinse in program,
 • ghid din partea agentiei pe traseu si ghid local insotitor ( atat in Israel cat si in Iordania ) vorbitor de limba romana, specializat in pelerinaje religioase ,
 • intrarile la obiectivele turistice,
 • taxa viza intare Iordania.
 • asigurarea medicala,
 • bacsisuri obligatorii 25 €,
 • alte servicii decat cele mentionate,
 • supliment transport autocar/microbus la Otopeni – din Botosani, Suceava, Iasi, Piatra Neamt – 35  euro/persoana,
 • supliment transport autocar/microbus la Otopeni – din Bacau, Focsani – 30, Buzau  euro/persoana.

 

REDUCERI/SUPLIMENTE :
 • Reducere clienti fideli (minim o excursie anterioara)– 20 euro /pers.
 • Reducere copii max 12 ani: 30 euro ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ).
Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.
Reducerile nu se cumuleaza !
Tarif pentru grup minim 35 pers. :
 • In cazul formarii unui de grup de doar 30 -34 platitori – se  va achita un supliment de  20 euro/persoana,
 • In cazul formarii unui de grup de doar 25 -29 platitori – se  va achita un supliment de  35 euro/persoana.
NB: pentru obtinerea vizelor pentru Iordania, cu 21 de zile inainte de plecare agentia va solicita o copie sau datele din pasaportul cu care se va calatori.
* Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
* Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.

Nu ezitati sa incheiati asigurarea STORNO (o data cu avansul) prin care societatea de asigurari  restituie banii in cazul  neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare) : imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc.

Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la zborul cu avionul:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

  Persoanele care au viza de Siria, Libia, Liban pe pasaport, pentru a putea participa la acest program, este strict necesar  sa isi schimbe pasapotul.

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat. Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

ATENTIE! Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie si asigurarea facultativa ‘storno’, care presupune rambursarea de catre

asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca  Conditiile Generale de Calatorie.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
ISRAEL-IORDANIA 790 0 0 25 Oct 7 zile, 6 nopti

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

Marius

Consultant

Phone

+40742977746

Email

office@nctour.ro