ISRAEL

Data plecarii

24 May

Durata sejur

6 zile, 5 nopti

Vizualizari

1929

Israel este locul in care trecutul si prezentul se imbina intr-un mod impresionant, un loc plin de intelesuri, o tara ale carei legende sunt balsam pentru suflet, un vis pentru civilizatia din vest. In ciuda intinderii sale destul de restranse, Israelul este de o varietate si un dramatism surprinzatoare.

Balsam pentru minte, inima si suflet !

 • Ziua 1. –  BUCURESTI – TEL AVIV

Zbor direct catre Tel Aviv.  Cazare si cina in Bethleem..

Ne deplasam apoi  la Ein Karem pentru a vizita  Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul. Plecam mai departe la Bethany, situat pe colina sudica a Muntelui Maslinilor, unde Iisus a savarsit miracolul invierii lui Lazar dintre morti. Vizitam Mormantul lui Lazar.

 • Ziua 2. IERUSALIM – DRUMUL CRUCII !

 Dupa micul dejun Continuam cu Zidul plangerii, ne inchinam la Biserica Adormirii Maicii Domnului si la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani, s-a petrecut Cina cea de Taina. Vizitam in continuare Mormantul Regelui David si Temnita unde a fost tinut Isus. Plecare spre Asezamantul romanesc din Ierusalim cu biserica cORu hramul Sf.Mare Mucenic Gheorghe. Cina si cazare in Bethleem. Continuam pelerinajul spre Ierusalim, Orasul Sfant, Cetatea lui David ! Intram in Cetatea Sfanta prin ‚Poarta Leilor’, una dintre portile vechi ale cetatii. Continuam pe Via Dolorosa, parcurgand Drumul Crucii, cu cele 14 opriri ale lui Iisus Hristos. Vizitam Biserica Sfintei Invieri, ne inchinam la Sfantul Mormant de pe Golgota, Piatra Ungerii, Capela Aratarii lui Hristos.

 • Ziua 3. –  IERIHON – MAREA MOARTA

Dupa micul dejun, ne vom indrepta spre Ierihon ( Autoritatea Palestiniana ), cel mai vechi oras din lume, atestat documentar inca din anul 9000 i.Hr, situat in cel mai jos loc de pe glob ( 400 m sub nivelul marii ). Vizitam Dudul lui Zaheu si Manastirea Hozeva din desertul Iudeii, care adaposteste Moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul. Vom continua cu un scurt popas pentru baie la Marea Moarta si vizita la fabrica de cosmetice de la Qumran.  Cina si cazare in Bethleem.

 • Ziua 4. –  BETHLEHEM – SFANTUL SAVA

Mic dejun. Incepem vizita de azi pe Muntele Eleon cu Biserica ortodoxa a Inaltarii Domnului unde se afla o capela inchinata Sfantului Ioan Botezatorul si unde, potrivit traditiei, capul sfantului a fost aflat in acest loc in secolul al IV-lea. Urcam apoi pe Muntele Maslinilor, trecem prin Gradina Ghetsemani, cu maslini batrani, locul unde Mantuitorul a fost  vandut de catre Iuda. Vizitam Biserica Tatal Nostru (unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai si unde a fost prins), Biserica Natiunilor şi Biserica Mormantului Maicii Domnului. Apoi privim Valea Gedronului, presarata cu mormintele celor care doresc sa invie primii si Poarta de Aur prin care va intra Mantuitorul la cea de-a doua venire. Dupa-amiaza vizitam Biserica Nasterii Domnului si Biserica Sfintei Ecaterina. Ziua se incheie cu deplasare  la Manastirea Sfantul Sava, cel sfintit in desertul Iudeii. Cazare si cina Tiberias.

 • Ziua 5. –  IN TINUTUL GALILEII

Mic dejun. Coborim spre Marea Galileei. Poposim la Kibutz Yardenit, locul Botezului in apele Iordanului, unde raul se varsa in mare. Vom putea sa participam la ritualul de binecuvintare in Iordan, in camasi albe şi lungi. Apoi facem o scurta  ascensiune pe Muntele Tabor cunoscut ca locul Transfigurarii lui Iisus. Vom vizita Biserica Transfigurarii, impartita deopotriva de catolici si de ortodocsi, partea ortodoxa fiind prima asezare religioasa construita de crestinii romani pe Pamantul Sfant ( 1862 ). Plecam spre Cana Galileei, locul unde Hristos a facut prima minune, transformand apa in vin, in casa lui Simon Cananitul si continuam cu Biserica Bunei Vestiri din Nazareth, inaltata pe locul unde Arhanghelul Gabriel a anuntat-o pe Fecioara Maria ca va naste Fiul Domnului, dupa care vizitam Biserica Ortodoxa Greceasca Sf. Gabriel, unde in altarul mic si intunecos se aude susurul Izvorului Sfintei Marii. Apoi avem o croaziera pe Marea Galileii. Optional pranz  ce contine si Pestele Sf. Petru. Evanghelia dupa Matei: „El i-a zis: Vino! Iar Petru, coborandu-se din corabie, a mers pe apa şi a venit catre Iisus”. Cazare si cina Tiberias.

 • Ziua 6.  LA REVEDERE, TARA SFANTA ! 

Mic dejun. Vom face o ascensiune pe Muntele Fericirilor, o colina domoala, de 560 m inaltime, in mijlocul campiei, locul in care Iisus a tinut o predica despre fericiri si unde s-a aratat inviat, instituind Taina Sfantului Botez. Continuam apoi traseul spre Tabgha, locul unde Hristos a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor, vizitand aici Biserica Multiplicarii. Ne deplasam spre Capernaum, pentru a vizita Casa Sfantului Petru. Plecam apoi la Haifa, unul din superbele orase de la Marea Mediterana si al treilea oras ca marime din Israel. In afara de frumusetea amplasarii in trepte a orasului, acesta este renumit si prin faptul ca este centru mondial al religiei Bahai. Vom vizita Biserica Stella Maris, Templul cultului Bahai cu admirabilele gradini terasate (patrimoniu UNESCO ), Grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Seara transfer la aeroportul din Tel Aviv, imbarcare si zbor spre Bucuresti.

PLECARE

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

13 noiembrie 2020   24 mai 2021

660 EURO

130 €

 

TARIFUL INCLUDE:

 • transport avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti si autocar modern, climatizat pe durata traseului,
 • cazare 5 nopti cu demipensiune in hoteluri de 3* ,
 • 3 nopti Betlehem  si 2 nopti Tiberias,
 • vizitele cuprinse in program,
 • ghid din partea agentiei pe traseu si ghid local insotitor, vorbitor de limba romana, specializat in pelerinaje religioase,intrarile la obiectivele turistice.
TARIFUL NU INCLUDE :

 • asigurarea medicala de calatorie ( optional ),
 • bacsisuri obligatorii 30 € ,alte servicii decat cele mentionate,
 • supliment transport autocar/microbus la Otopeni – din Botosani, Suceava, Iasi, Piatra Neamt – 35 euro/persoana,
 • supliment transport autocar/microbus la Otopeni – din Bacau, Focsani –30, Buzau  euro/persoana,
 • teleferic nuntele Carantania.

Nu ezitati sa incheiati asigurarea STORNO (o data cu avansul) prin care societatea de asigurari  restituie banii in cazul  neparticiparii la excursie datorita (vezi conditiile politei de asigurare) : imbolnavirilor, deceselor, accidentelor, etc.

REDUCERI/SUPLIMENTE :
 • Reducere clienti fideli (minim o excursie anterioara)– 20 euro /pers.
 • Reducere copii max 12 ani: 30 euro ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ).
 • Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.
Reducerile nu se cumuleaza !
Tarif pentru grup minim 35 pers. :
In cazul formarii unui de grup de doar 30 -34 platitori – se  va achita un supliment de  20 euro/persoana !
In cazul formarii unui de grup de doar 25 -29 platitori – se  va achita un supliment de  35 euro/persoana !
Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul. Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazare si programul excursiei:

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc. Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii utile referitoare la zborul cu avionul:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

  Persoanele care au viza de Siria, Libia, Liban pe pasaport, pentru a putea participa la acest program, este strict necesar  sa isi schimbe pasapotul.

Foarte important ! Documente necesare pentru minori:

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat. Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

ATENTIE!  Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
ISRAEL 660 0 0 24 May 6 zile, 5 nopti

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is

Marius

Consultant

Phone

+40742977746

Email

office@nctour.ro